İvriz Öğretmen Okulu’nda 19 Mayıs etkinlikleri

19 Mayıs 1959, Ereğli stadyumu… Üç akordeon, iki klarnet, 15 mandolinle birlikte davulların vurduğu Ereğli (daha&helliip;)

İvriz Kaya Anıtı

25 Nisan 1959 Cumartesi, İvriz… İvriz’deki uzun, karlı, fırtınalı, soğuk ve karanlık kış aylarından sonra (daha&helliip;)

İvriz Bolkar eteklerinde nergisler açtı

İvriz’deki uzun, karlı, fırtınalı, soğuk ve karanlık kış aylarından sonra gelen bahar, doğaya yepyeni bir (daha&helliip;)

İvrizli olarak ilk yarıyıl tatilim

6 Şubat 1959 Cuma, Misli (Konaklı)… Kendinizden uzağa, çok uzaklardaki gitmek istediğinizde, denk gelir de  (daha&helliip;)

İvriz’deki kız arkadaşlarımız

17 Aralık 1958 Çarşamba, İvriz… Fen Bilgisi dersinden yeni çıkmıştık. Gün içerisinde kar ve yağmurun (daha&helliip;)

İvriz’de bir karlı ve soğuk bir Pazar Günü

14 Aralık 1958 Pazar, İvriz… Ranzanın üst katında yatıyordum. Biyolojik saatim uyandırmıştı beni. Üzerindeki buzların (daha&helliip;)

İvriz’de günlük yaşam

8 Aralık 1958 Pazartesi, İvriz… Ranzaların demirlerine vuran anahtarın madeni sesiyle uyandık. Nöbetçi öğretmen bir (daha&helliip;)

Karakışta İvriz’de sınıf nöbetçisi olmak

1 Aralık 1958 Pazartesi, İvriz… Pazartesi…Haftanın ve bizim sınıf nöbetimizin başlangıç günü… Bir hafta süreyle, (daha&helliip;)

İvriz yerleşkesinde karakış

30 Kasım 1958 Pazar, İvriz… Alaca karanlıkta gözlerimi açtığımda sanki rüzgar esiyordu yatakhanede. Saat 05.00 (daha&helliip;)

İvriz Ailesinde ilk aylarım

Ekim 1958, İvriz… İvriz’e geleli neredeyse bir ay olmuştu. Okul Müdürümüz Kamil Açan hafta başı (daha&helliip;)