Ölüdeniz Fethiye Muğla

Dünyanın en ünlü ve en güzel plajlarından biri olan Ölüdeniz ile ilk buluşmamız 1993 yılına kadar gider.  1999 yılında çıktığımız bir haftalık Mavi Yolculukta ikinci kez, 11 Haziran 2019 yılında da  üçüncü kez buluşma olanağı bulduk.

Belcekız ya da Belceğiz Ölüdeniz’ in dalgalı bölümüdür. Yerli ve yabancı turistlerin ilk karşılaştıkları deniz sahilidir. Babadağ’dan yamaç paraşütü keyfini sürmek isteyenler, yarım saat kırk beş dakika uçtuktan sonra burada yere ayak basıyorlar.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken asıl Ölüdeniz…Bir lagün olup, sığdır. Turizm edebiyatında “Tanrı’nın dünyaya bahşettiği cennet” olarak adlandırılan Ölüdeniz (Blue Lagoon), dünya çağında üne sahip bir turizm merkezi. Ölüdeniz, sahile kadar inen çam ormanları, ılık denizi, kilometrelerce devam eden müthiş kumsalı ile bir dünya harikasıdır.

Devamını Oku

Share Button

Kayaköy Fethiye

Fethiye’nin büyüleyici hayalet köyü Kayaköy, önü deniz arkası dağ anlamında, Makri olarak da adlandırılmıştı Anadolu (daha&helliip;)

Sarıgerme Plajları Ortaca Muğla

Türkiye’nin ender sahillerinden ve saklı cennetlerinden biri ve özgürlüğün tadına varacağınız yerdir Sarıgerme Plajları ve Sarıgerme (daha&helliip;)

Ege deki Saklı Cennet Göcek

Türkiye‘de Mavi Yolculuk  denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biridir Göcek. Fethiye Körfezi’nin içerisinde, doyumsuz masmavi denizi (daha&helliip;)