Prof. Dr. Pelin Koçyiğit

Tıp Bayramı nedeniyle, bana babasıymışım gibi emeği geçen doktorlarımızdan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Doç. Dr. Burak Kaya, Medicana Hastanesi Onkoloji Bölümünde Doç. Dr. Petek Erpolat ve İbni Sina Üniversitesi Hastanesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Pelin Koçyiğit’i anmak ve şükran duygularımı sunmanın bir vefa borcu olduğunu düşündüm.

Ulu önderimiz Atatürk ”Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” derken doktorlarımız ve tıp dalında çalışanların önemini vurgulamıştı.

Gerek Pandemi döneminde gerekse 2018 yılından beri kafamdaki cilt kanseri tedavileri döneminde Atatürk’ün vasiyetine uyarak ben de kendimi Türk Doktorlarına emanet ettim.

İyi ki etmişim.

Ankara Medicana Hastanesi’nde Doç. Dr. Petek Erpolat gözetiminde 30 gün Radyoterapi gördüm. Olumlu sonuç aldık. Olumlu sonuç almak yetmiyordu. Görevi konusunda oldukça titiz olan bir radyolog tarafından sürekli izlenmem gerekiyordu.

Önerebileceği bir doktor var mı?

Sorumuz üzerine Prof. Dr. Pelin Koçyiğit’i önerdi.

14 Aralık 2921’de randevu alarak gittiğimiz Pelin Koçyiğit eşimle beni sanki annesi ve babasıymış gibi karşıladı, Şefkat gösterdi.

Şefkat göstermenin yanı sıra hastalığımın geçmişini ve tedavilerini öğrenmek üzere, ilk tedavilerimi yapan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Burak Kaya hakkında bilgi istedi. Telefonunu alarak bağlantı kuracağını söyledi, Ardından, bizi kendisine yönlendiren Petek Erpolat ile de bağlantı kuracağını söyledi.

Görevimi iyi yapan birisi olarak Pelin Koçyiğit’i beğenmiştik eşimle.

Başımı yarım saate yakın inceledikten sonra bazı bölgeleri dondurdu, ilaçlarını verdikten sonra da bir ay sonra görüşmek üzere bizi uğurladı.

Eve geldiğimizde kendi kendime Pelin Koçyiğit ile İvriz Öğretmen Okulu ve Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’ndan arkadaşım olan Ali Koçyiğit ile bir bağlantısı olabilir miydi? Sorusu aklıma takıldı.

Bir ay sonra gittiğimiz ikinci randevuda tedavi ve diğer işlemler yapıldıktan sonra ”Pelin Hocam, Al Koçyiğit ile bir bağlantınız var mı?” Soruma ”Babacığım olur.” Dedi.

Babasının kızıydı Pelin Koçyiğit.

Araştıran, Uluslar arası ve ulusal bütün kongrelere katılarak bildiriler sunan inanılmaz biriydi.

İnanılmaz bir performansı olduğunu görmek ve anlamak için aşağıda sunduğum özgeçmişne bakmak yeterliydi.

1971 yılında Ankara’da doğan Prof. Dr. Pelin Koçyiğit, ilk ve ortaokul eğitimini Ulubatlı Hasan İlkokulunda tamamladıktan sonra TED Ankara Koleji’ne girdi.

Sağlık alanında çalışan annesini Neşe Koçyiğit’i örnek alarak, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi ve 1995 yılında mezun oldu.

Aynı yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda asistan olarak göreve başladı ve 2000 yılında Deri ve Zührevi Hastalıklar uzmanı oldu.

Aynı bölümde 2000-2006 yılları arasında Uzman Dr. olarak görev yaptı. 2006 yılında Doçent, 2012 yılında Profesör unvanını aldı.

Halen öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Başlıca ilgi alanları  deri kanserleri, tırnak hastalıkları, akne, deri cerrahisi ve kozmetik uygulamalardır. 

Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler :

  1. Türk Dermatoloji Derneği,

  2. Ankara Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği, Yönetim Kurulu Üyesi

  3. Dermatolojik Cerrahi Derneği, Yönetim Kurulu Üyesi

  4. Ankara Dermatoloji Derneği

  5. Pediatrik Dermatoloji Derneği

Yayın Listesi:

Uluslararası hakemli dergilerde 42 bilimsel yayın, Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında yer alan 22 bildiri, Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan 30 bilimsel makale, Ulusal bilimsel toplantılara sunulan 72 bildiri ve tez yöneticilikleri.

Atatürk’ün vasiyetini yerine getirdiğiniz için Teşekkürler Prof. Dr. Pelin Koçyiğit.

Share Button