Çeşme Alaçatı Port

Şifalı sıcak sularının yanı sıra olağanüstü sayılabilecek kalitede kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı şirin bir tatil beldesidir Çeşme. İzmir’in 94 km. batısında, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda kurulmuştur. Gemiciler tarafından küçük liman diye adlandırılmıştır. Zamanla çoğalan ve buz gibi suların aktığı çeşmelerinden dolayı da yöreye Çeşme denilmiştir.

Çeşme yarımadası yatçılık açısından önemli bir yer.

Alaçatı ise hiç dinmeyen rüzgârıyla dünyada sayılı sörf merkezlerinden biri. Port Alaçatı projesi ile yörenin tam bir marina-kente dönüştüğü görülüyor. Meraklısı bilir, bu ortamı sağlayabilmek için toprak hafriyatla kazınıp, deniz içeri alınarak bir kanal kent yaratılmış ve yaratılmaya devam ediyor.

Alaçatı’nın denize bakan bu yüzü hem sörf cennetinin içinde yer alıyor hem de Alaçatı şehir merkezine yakınlığıyla sosyal hayatla iç içe olmayı sağlıyor.

Alaçatı kıyılarında 1995 yılında Surf Paradise kurulmuş. Görevlilerden edindiğim bilgilere göre kuruluş; başlangıçtan ileri seviyelere kadar her türlü öğrenciyi kabul ediyor. 5 ayrı dilde eğitim veren elemanlara sahip. Klüp çevresinde kamp alanları, dinlenme tesisleri, beacler ve eğlence mekânları da bulunmakta.

Yıllardır Çeşme’nin en popüler mekânı olan Alaçatı Limanı ve çevresinde konuşlanmış olan eğlence mekânlarını merak eder dururdum. 2016 yılının 7 Eylül günü ziyaret etme fırsatını yakaladım.

Öküz, Şımarık, Zilly gibi Çeşme’nin en ünlü eğlence yerlerinin bulunduğu Alaçatı Port, yeme-içme ve eğlencenin en mükemmel yerlerinden biri olarak biliniyor. Yenilen enfes kabak çiçekleri, mezeler ve balıktan sonra Öküz, Şımarık ya da Zilly’ de sabaha kadar sürecek müzik ve dans eşliğinde gecenizi sonlandırabilirsiniz.

7 Eylül 2016 Çarşamba, Alaçatı Port…

Çeşme Ovacık Çatalazmak mevkiindeki koylardan birine, Cleopatra Koyu’na, kuşbakışı bakan bir sitede konaklamaktayım. Karşımda muhteşem ve sakin görüntüsü ile Ege denizi ve bir kurşun atımı ilerde de Sakız Adası bulunmakta. Bulunduğum site Çeşme Marina’dan yaklaşık 12 km uzaklıkta…

Çeşme Yarımadası’nda ikinci günüm. Sabah 06,30’da kalkarak, yörenin en güzel ve en popüler koyu, Cleopatra Koyu’ndaki denize 180 basamakla indim. Deniz dalgasız, cam gibi parlak ve geçirgen, limonata tadında beni bekliyordu. Benden başka kimsenin olmadığı denizde yaklaşık yarım saat yüzdükten sonra, eve dönerek mükemmel bir kahvaltı hazırladım. Değişik renk ve kokular arasında, karşımda Ege Denizi ve bir kurşun atımlık ilerimde Sakız Adası, kendimden geçerek kahvaltımı yaptım.

Çatalazmak mevkindeki koylara hâkim yerlerde kurulmuş olan sitelerde; değişik renk, koku ve biçimleriyle bir zakkumlar imparatorluğu hâkim neredeyse. Begonvil ve zakkumların dışında taflan, sardunya, yasemin, kekik gibi kokuları kendimizden geçmemizi sağlayan çiçeklerin yanı sıra fıstık çamları, asmalar, serviler, incir, zeytin, nar ve sakız ağacı da yer almakta.

u

Çeşme, şifalı sıcak sularının yanı sıra olağanüstü sayılabilecek kalitede kumun, güneşin ve berraklığın kucaklaştığı şirin bir tatil beldesidir. İzmir’in 94 km. batısında, kendi adını taşıyan yarımadanın en ucunda kurulmuştur. Gemiciler tarafından küçük liman diye adlandırılmıştır. Zamanla çoğalan ve buz gibi suların aktığı çeşmelerinden dolayı da yöreye Çeşme denilmiştir.

Yıllardır Çeşme’nin en popüler mekânı olan Alaçatı Limanı ve çevresinde konuşlanmış olan eğlence mekânlarını merak eder dururdum. Kısmet bu yıla, 2016 yılının Eylül ayının ikinci haftasının ortası olan 7  Eylül  günü imiş.

Alaçatı Port Çeşme

Rehberim olan kayınbiraderim saat 11,15 civarında arabasıyla beni konaklama yerinden alıyor. Sitenin yaklaşık 8 km kuzey doğusunda bulunan Alaçatı Surf Paradise Clup’e uğramak istiyoruz öncelikle. Çatalazmak bölgesinde bulunan sitenin bitim yerinden başlayarak Alaçatı sörf merkezine kadar uzanan yola giriyoruz. Tamamı deniz kıyısından giden yolun yaklaşık 2 km’si kısmen toprak, az bir bölgesi ise asfalt olup, çok kişi tarafından bilinmeyen bir sahil yoludur.

Alaçatı Surf Paradise Club’e yaklaştıkça kaymak gibi asfalt bir yol karşımıza çıkıyor. Bu rotayı tercih edenler kısa yoldan Ovacık’tan Alaçatı’ya ulaşabilir. Hiçbir yapılaşma olmadığı için tamamen kendi yapısı korunmuştur. Çok fazla yeşillik içermez. Ufak, doğal ve sevimli plajları, bu plajlara inen patika yolları, deniz manzaraları, kekik ve yosun kokan bol iyotlu havası, inişli çıkışlı devam eden yolu yürüyüşü ve doğayı sevenlerin tercih nedenidir.

Konaklama yerimizden hareketle 20 dakikada Surf Paradise ulaşıyoruz. Surf Paradise 1995 yılında, Türkiye’de batı kıyılarının en iyi rüzgârına sahip Alaçatı kıyılarında kurulmuş. Görevlilerden edindiğimiz bilgilere göre, kuruluş başlangıçtan ileri seviyelere kadar her türlü öğrenciyi kabul ediyor. 5 ayrı dilde eğitim veren elemanlara sahip. Klüp çevresinde kamp alanları, dinlenme tesisleri, beacler ve eğlence mekânları da bulunmakta. Fotoğraflarımızı çekiyoruz ve Alaçatı Port’a gitmek üzere ayrılıyoruz.

Alaçatı Port Çeşme

Alaçatı Port Çeşme

Öküz, Şımarık, Zilly gibi Çeşme’nin en ünlü eğlence yerlerinin bulunduğu Alaçatı Port, yeme-içme ve eğlencenin en mükemmel yerlerinden biri olarak biliniyor. Yenilen enfes kabak çiçekleri, mezeler ve balıktan sonra Öküz, Şımarık ya da Zilly’de sabaha kadar sürecek müzik ve dans eşliğinde gecenizi sonlandırabilirsiniz dediler yetkililer.

Alaçatı’da hayata geçirilen en önemli projelerden biri hiç tartışmasız Port Alaçatı olsa gerek diyor bilgisine başvurduğumuz yetkililer. Fransa’da Port Girmaud, Costa Brava’da Rosas, Avustralya’da Sanctuary Cove gibi yerlerde örneklerini gördüğümüz bu proje, denizle iç içe yaşamayı ve evinin önüne teknesini bağlamayı sevenler ile yatçıları buluşturuyor. Ayrıca marinası, restoranları, eğlence yerleri, Alaçatı butik otelleri, fitness salonu, spa merkezi ile tam bir yaşam alanı Alaçatı Port.

Alaçatı Port Çeşme

Alaçatı Port Çeşme

Çeşme yarımadası yatçılık açısından önemli bir yer. Alaçatı ise hiç dinmeyen rüzgârıyla dünyada sayılı sörf merkezlerinden biri. Port Alaçatı projesi ile yörenin tam bir marina-kente dönüştüğü görülüyor. Meraklısı bilir, bu ortamı sağlayabilmek için toprak hafriyatla kazınıp, deniz içeri alınarak bir kanal kent yaratılmış ve yaratılmaya devam ediyor. Alaçatı’nın denize bakan bu yüzü hem sörf cennetinin içinde yer alıyor hem de Alaçatı şehir merkezine yakınlığıyla sosyal hayatla iç içe olmayı sağlıyor.

Port Alaçatı Marina’nın restoranları ve eğlence mekânları ile de göz kamaştırıyor. Çeşme Marina’da olduğu gibi, burada bulunan restoranlar da sadece yatçılara değil geniş bir müşteri kitlesine hitap ediyor.

u

Alaçatı Port ve akşam eğlenceleri için hazırlık yapan mekânları görüp, fotoğrafladıktan sonra Çeşme’ye hareket ediyoruz. Çeşme ile Sakız Adası arasında tur düzenleyen Ertürk Line’a uğrayıp, rezervasyon yaptırmak istiyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra Çeşme’ye ulaşıyor, arabamızı park ediyor ve şirketi buluyoruz. 45 Euro karşılığında, 9 Eylül 2016 Cuma günü gitmek üzere, tur satın alıyorum. Çeşme’yi panoramik olarak dolaşıp, konaklama yerimiz olan Ovacık Çatalazmak mevkiindeki siteye geri dönüyoruz.

Geçirmiş olduğumuz verimli ve güzel bir günü taçlandırmak için, kartal yuvasını andıran balkonumuzda, bir şişe de güzel bir şarap açarak akşam yemeğimizi yiyoruz. Sakız Adası üzerinden batmakta olan güneşin kırmızı-turuncu-sarı renkleriyle oluşturduğu görsel şölen yaşama sevincimizi arttırıyor.

ozpamir-2016

alacati-cesme-izmir-001

Share Button